Water and Covid-19 webinar (видео)

Во соработка со хабовите од Шведска, Индија, Нигерија и Македонија денес се одржа webinar на темата How are Global Shapers' water projects impacted by Covid-19? На наше задоволство, дел од настанот беше и Alex Mung Head of Water and Environmental Resilience во World Economic Forum, и панелистите:

Macedonia - Evgenija Krstevska (Skopje Hub)
Nigeria - Murtala Baba and Hafiz Saidu Yaro (Kano Hub)
India - Sanjana K and Gayathri K Reddy (Bangalore Hub)
USA - J. Carl Ganter (Circle of Blue)

Погледнете како тие покрај променетиот начин на живот, успеваат да ги продолжат своите активности за време на пандемијата и директно да им помогнат на граѓаните на своите држави.


Објавено на: 15.04.2020
water-and-covid-webinar